A váci evezés történelméből kerek évfordulós „szemezgetések”. 90 éve történt: 1932-ben Krakker Kálmánt – az evezős osztály elnökét – a sport fejlesztése érdekében kifejtett érdemeiért az országos szövetség tiszteletbeli tagjául választották.

50 éve történt: 1972-ben bevezették a nők részére a kormányos nélküli kettes versenyszámot. Ebben az évben még nem vették fel a nemzetközi műsorba. Ebből az évből idézet Pap Kornélia újságíró, négyszeres európabajnok szkiffes cikkéből: „Az ötletben sohasem szűkölködő váci evezősöknek még egy tervük van. Megkezdik az evezőshajóknál használt forgórészek gyártását műanyagból. A jelenleg alkalmazott nehéz alkatrészek műanyaggal való helyettesítésével jelentős súlycsökkentést lehet elérni a versenyhajóknál. A Váci Hajógyár evezős szakosztálya mindig életerős, egészséges hajtása volt az evezőscsaládfának. Élénk klubéletével, jó szellemű versenyzőgárdájával, újító kedvű edzőivel most is példaképül szolgálhat sok evezősszakosztálynak szerte az országban”

40 éve történt:1982-ben első alkalommal nyert vidéki egyesület országos bajnokságot felnőtt férfi nyolcas és kormányos négyes versenyszámban. Ezzel a Kereskedelmi Kamara vándorserlegére felkerül a váci egyesület neve is.

30 éve történt: 1992-ben női ifjúsági négypárevezős csapat tagjaként Korbel Erzsébet és Szerletics Hajnalka Világbajnoki bronzérmet szerzett Montreálban.

20 éve történt: 2002-ben Pető Tibor és Haller Ákos kétszeres világbajnokok elhelyezték kézlenyomatukat és aláírásukat a Sport Csillagok falára.

10 éve történt: 2012-ben Pro Urbe díjban részesült Rapcsák Károly mesteredző. Az év Világbajnokságán Plovdivban Galambos Péter ezüstérmet szerzett.