RólunkAz evezés egy egészséges minden izomcsoportot megmozgató sport, amely szinte korhatár nélkül űzhető. Egyesületünkben az evezős mozgás megismertetésével, elsajátításával foglalkozunk. Azonban ahhoz, hogy ebben minél felkészültebb legyen valaki, sok kiegészítő feladat mutatkozik. Az izmok ízületek megerősítéséhez kondicionáló edzésekre van szükség, az állóképesség megszerzéséhez hasznos az úszás, a kerékpározás és a futás gyakorlása. A felkészüléshez tartozik a csapatszellem kialakítása, amit többek között labdajátékokkal tornatermi edzésekkel lehet formálni.


Az egyesület hosszú múltra tekinthet vissza, több mint egy évszázada működik. A száz főt megközelítő tagság sportolását három edző koordinálja. A versenyzők életkora 10 és 70 év között található. Sportolóink nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket tudhatnak magukénak. Büszkeségeink közül – a teljesség igénye nélkül – kiemeljük, hogy a klubunkban nevelkedett és versenyez, versenyzett:


Galambos Péter többszörös Európa bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes,


Hirling Zsolt Világbajnok, olimpiai 5. helyezett és


Pető Tibor kétszeres Világbajnok, olimpiai 5. helyezett.


Részletekbe menő leírásban kerültek megörökítésre az eredmények és események Ribáryné Pál Katalin könyvben: A váci evezés évszázada című kötetben. A vízitelep termeiben és folyosóján tablókon is nyomon követhető az egyesület története.


A Vác Városi Evezős Club elkötelezett az egészséges életmód kialakításában, fenntartásában, a magas szintű tehetséggondozásban és a tudatos környezetvédelemre nevelésben.